Πέανδρος

Έμβλημα του Λαδεμπορικού Συνδέσμου “Χρυσή Αυλή” είναι ο αρχαίος ελληνικός Πέανδρος, εντός δάφνινης στεφάνης.


Ετυμολογία : Πέανδρος> Πεάνας (φων.ορθογραφία)+ Ανδρών.

Ο Πέανδρος είναι το έμβλημα των Μαλακώνων – αρχαίας φυλής που κατοικούσε εκεί που βρίσκεται σήμερα το χωριο Κορογογιάνικα Μάνης. Οι Αρχαίοι Μαλάκωνες ήταν ένα κατα βάσει βάρβαρο φύλο απο εκδιωγμένους Δραβίδες του Ινδού ποταμού (τους οποίους κατηγόρησαν οι άλλοι Δραβίδες οτι έκλεβαν στο ζύγι), που εικάζεται οτι κατέφτασε στην Ανατολικη Μάνη το 1000 π.Χ..

Οπως διαβάζουμε στην Wikipedia: «Κύρια εξωτερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτών είναι το σκουρόχρωμο δέρμα τους, ελάχιστα τριχωτό, η δολιχοκεφαλία, τα κατσαρά μαύρα μαλλιά, τα παχιά χείλη, όχι όμως ανεστραμμένα όπως των Αφρικανών, το μέτριο ανάστημά τους, με μέσο ύψος περί το 1,63 μέτρο…».

Απόδειξη της φυλετικής συνέχειας των Αρχαίων Μαλακώνων με το σήμερα, αποτελεί η σεβάσμια αρχαιοΜαλακωνική φιγούρα του Αρχηγού μας και CEO του Λαδεμπορικού Συνδέσμου, Νικόλα Μιχαλολάκκου.

Η φυλετική συνέχεια εξόριστων Δραβίδων (και εν συνεχεία Αρχαίων Μαλακώνων ) με το σήμερα εκφράζεται στην αγέρωχη μορφή του ηγέτη μας Νίκου Μιχαλολάκκου.

Το όνομα Πέανδρος προέρχεται απο τους πεάνες (sic)  που τραγουδούσαν οι νεαροί Μαλάκωνες στους πολεμιστές πριν τη μάχη για να τους χαλαρώσουν όπως φαίνεται κι απο την χαρακτηριστική αγγειογραφία

Νεαρός Μαλάκων με το σουραύλι του. (Αγγειογραφία του 8ου π.Χ.)
Γηραιότερος Μαλάκων εφαρμόζει την Πεάνδριο χειρολαβή σε νεαρότερο Μαλάκωνα λίγο πριν τη μάχη. ( Η αρχαία πιατέλα είναι δωρεά της συλλογής αρχαιομαλακωνικού υλικου του Κρίστιαν φον Πάπεν )

Ο ανθρωπολόγος Μιχάλης Κονιόρδος αποκάλυψε μάλιστα, οτι οι Αρχαίοι Μαλάκωνες επιδίδονταν σε τελετουργικό αλληλοαυνανισμό με την Πεάνδριο Χειρολαβή, γνωστή στις μέρες μας ως dutch rudder , παραδοση η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα απο τους Συνακοντιστές της Χρυσής Αυλής.