Καφέ της παρηγοριάς θα προσφέρει η Χρυσή Αυλή στη Μεσογήινων για την επέτειο αποχώρησης του Γερμανικού στρατού από την Αθήνα

«Τσάι και συμπάθεια». Αυτό φαίνεται να είναι το σλόγκαν που χαρακτηρίζει την κεντρική διοίκηση στην Μεσογήινων αυτό το Σαββατοκύριακο. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε το «διπλός ελληνικός καφές και κόλλυβα» μοιάζει καταλληλότερη ταμπέλα γιατί συνέλληνα, πως να το κάνουμε, δεν χάσαμε Βέρμαχτ εμείς, ΑΔΕΡΦΙΑ χάσαμε…

Μέσα στην ζάλη του αναρχομπολσεβικικού καθεστώτος που τα τελευταία χρόνια γιορτάζει κάθε Οκτώβρη την «απελευθέρωση» (τι αστεία λέξη, εκκένωση ήταν, μόνοι τους έφυγαν οι ξανθοί λεβέντες), η ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ θα τελέσει τριήμερο λαδεμπορικό μνημόσυνο προσφέροντας καφέ και ελιά παραγωγής μας καθ’όλη την διάρκεια της μέρας έως και την Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης από τους στενούς συγγενείς (“σπορά των ηττημένων του 1945”).

Ελίτσες παραγωγής μας! Για να θυμόμαστε τους προγόνους μας, που κάναν το ’40 χρυσές δουλίτσες…

Τι να πρωτοθυμηθούμε… Την περήφανη σημαία μας που κυμάτιζε στον λόφο του λίκνου της Δημοκρατίας (της κανονικής, όχι των ΜΚΟ και της κυρα-Τασίας); Τα γυαλισμένα μαυροφορεμένα ξανθά μανάρια που κυκλοφορούσαν με τον κάτι-σαν-πέανδρο στο μπράτσο «εκσυγχρονίζοντας» την χώρα; Ή μήπως την άνθηση του εμπορίου και την για-κάποιο-ανεξήγητο-λόγο-βρε-παιδάκι-μου άνοδο του προϊόντος μας και του συνδέσμου μας; Και πόσο λαδάκι δεν πουλήσαμε τότε, πάντα με γνώμονα την ανάγκη του Έλληνα καταναλωτή που μιλούσε Γερμανικά.

Κλάμα αστείρευτο ολόκληρης της Φαμίλιας στη Μεσογήινων για το χαμό των δικών μας ανθρώπων.

Αγαπητοί συνακοντιστές, ελάτε να μαζευτούμε παρεούλα να θυμηθούμε αυτά και άλλα πολλά. Μεταξύ άλλων, θα διαβάσει ποιήματα ο φον Πάπεν (γερμανικός εσπρεσσιονισμός), θα βγάλει λόγο ο CEO με θέμα «Προσαυξήσεις στις Αγοραίες Τιμές και Λαδεμπόριο: Μία Κοινωνικο-ιστορική Σύνοψη», ενώ, δίνοντας μια «μπουατ» νότα «νέου κύματος», ο καλλιτέχνης Γερμανής θα ερμηνεύσει το “Θααα ξανάααρθεις, όοοσα χρόοονια και αν περάαασουν…” από κοινού με τον Μπαρμπακώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος θα παίζει νοσταλγικά την μπούκλα του.

Ο Γερμανής τα σπάει με το Λιλύ Μαρλέν.